top of page

BIOGRAFIA

Sopraano Suvi Väyrynen on lyhyessä ajassa noussut yhdeksi mielenkiintoisimmista nuorista
laulajista Suomessa. Hän on vuoden 2016 Lappeenrannan laulukilpailujen naisten sarjan voittaja ja
saanut huomiota myös muissa kotimaisissa ja kansainvälisissä laulukilpailuissa. Väyrynen on ihastuttanut kriitikoita vokaalisella rohkeudellaan sekä valoisalla persoonallisuudellaan ja vakuuttanut myös uuden musiikin yleisön tinkimättömän tarkalla yksityiskohtien huomioimisella. Paitsi kysyttynä ja ilmaisuvoimaisena taiteilijana lied-,konsertti- ja näyttämöteosten parissa, Väyrynen esittää runsaasti myös nykymusiikkia eri kokoonpanoissa ja hän on kantaesittänyt useita uusia teoksia.

Väyrynen teki oopperadebyyttinsä Tampereen oopperan Nabuccossa Annan roolissa 2015 ja on sen jälkeen esiintynyt Tampereella myös seuraavissa rooleissa: Curra - La Forza del Destino (Verdi) 2016, Onni - Veljeni Vartija (Kortekangas) 2018 (maailmanensi-ilta), Musetta - La Bohème (Puccini) 2019 ja Frasquita - Carmen (Bizet) 2020.

Väyrynen debytoi Suomen Kansallisoopperassa 2016 Adelen roolissa Johann Strauß nuoremman operetissa Lepakko ja on sittemmin laulanut Kansallisoopperassa myös Despinan roolin Mozartin oopperassa Cosi fan tutte ja solistina Jere Erkkilän CircOpera-produktiossa 2019.

Väyrynen debytoi Savonlinnan Oopperajuhlilla 2018 Tsaikovskin oopperassa Patarouva Mashan ja Chloen rooleissa. Hän on myös mukana Pekka Kostiaisen Requiemin ja Joonas Kokkosen Requiemin levytyksissä, jotka molemmat julkaistiin2017. Hän on laulanut myös 2017 Vaasa Baroquen tuotannossa Alcinan roolin saman nimisessä Händelin oopperassa.

Kesällä 2021 Väyrynen debytoi Adinan roolissa Donizettin oopperassa L'elisir D'amore Joensuun oopperayhdistyksen tuotannossa.

 

Väyrynen on valmistunut musiikkipedagogiksi Tampereen Ammattikorkeakoulusta 2013 opettajanaan Satu Sippola. Hän aloitti sen jälkeen solistiset maisteriopinnot Wienin kaupungin musiikkiyliopistossa Uta Schwaben johdolla ja valmistui sieltä keväällä 2020.
 

bottom of page